Forskellige Gæs som vi har i klubben og mange andre

Danske Gæs
Den Danske Gås forkommer i to farvevarianter, de grå(farve som vildgåsen) og den Grå brogede. Den Danske Gås har en meget hårdførhed ved både voksne dyr og gæslinger. Dyrene kan hvis arealerne er gode nok med saftigt græs, en stor del af året selv skaffe sig føden. Den Danske Gås har noget særdeles skørt, korttrævlet og forholdsvis saftigt kød. 

                                             www.123hjemmeside.dk/DGAK

Gråbrogede Danske Gæs med gæslinger. foto Niels Rasmussen
Grå Danske Gæs foto: Søren H. Thomassen
Æg af Grå Danske Gæs, Æg udstilling i Lunden 2013

Emdener
En Tysk race som er fremavlet i Østfrisen ved Emden. En stor tung race med en lang hals som den bære lidt svaneagtigt. Racen er en ganske god æglægger, men ikke den bedste ruger, den er tilgengæld en ganske god fører for sine gæslinger. Racen findes i Danmark kun i Hvid. 

Emdener Gæs Hanover 2010

Færøske Gæs
Som navnet siger stammer denne race fra Færørene, og den nedstammer fra en meget gammel Færøssk Kulturlandgås. Racen kom første gang til Danmark ved en import i 1988.
Gåsen er ikke så stor og slet ikke grov
 , men den er og skal heller ikke være lille og sirlig, den er ud fra natur meget hårdfør og tåler barsk klima. En nøjsom og fodersøgende race. Den har et godt saftigt kødsæt. Kan godt have lidt temperament, meget vågen og vagtsom. Den er en meget flittig til at ruge, men gerne sådan lidt for sig selv i fred og ro. I Danmark kender vi den i Brun broget og i Blå Broget.